قالب برگزاری
حضوری
خانه حکمت
شروع دوره
هفته دوم تیرماه
شروع دوره در روز 6 تیرماه 1403
طول دوره
11هفته
دو دورۀ 5 و 6 هفتهای
تلاش لازم
۶ ساعت در هفته
کلاس حضوری و تمرین
مهارت تفکر نقادانه (Critical Thinking) برخلاف تصور رایج، مهارت در انتقادکردن و مچگیری نیست. تفکر نقادانه یک مهارت ریشهای است که به بهتر فکر کردن ما کمک میکند. تفکر نقادانه یعنی توانایی تصمیمگیری و حل مشکلات بر مبنای استدلال و شواهد منطقی و کنار گذاشتن احساسات در تصمیمگیریها. این توانایی به فرد کمک میکند تا واضح، شفاف و منطقی فکر کند و بین ایدهها و موضوعات ارتباط برقرار کند.
در پی تجربه برگزاری دورههای متنوع در زمینۀ آموزش مهارت تفکر نقادانه، برنامۀ جدید تیزفکری را در قالبی جدید تقدیم میکنیم. در برنامۀ جدید، مهارت کلیدی تفکر نقادانه در طی دو دوره «شفافاندیشی» و «مستدل اندیشی» برگزار میشود.
برنامه آموزش تفکر نقادانه
این دوره شروعی جذاب برای یادگیری مهارت تفکر نقادانه است. در این دوره میآموزیم که چگونه افکارمان را ریزبینانه بررسی کنیم و با ابزارهایی از قبیل وضوح، دقت، درستی و … زیر سوال ببریم. همچنین با آشنایی با «فضیلتهای فکری» به رشد فکری خویش علاقمند شویم و برای بهبود مستمر شیوه اندیشیدن خود قدم برداریم. در پایان این دوره میآموزیم که چگونه با استفاده از روش «پرسشگری سقراطی» بهتر فکر کنیم و با طرح سوالهای بهجا و اثرگذار، دیگران را نیز به بهتر اندیشیدن ترغیب کنیم. با شرکت در این دوره کیفیت زندگی خود را ارتقاء میدهید و کاربردهای متنوع آن را در زندگی شخصی و حرفهای تجربه میکنید. برای مشاهده برنامه تفصیلی دوره اینجا کلیک کنید.
در این دوره به سراغ مهارت استدلال میرویم. هدف این است که هم در مقام طرحریزی استدلال و هم در مقام نقد استدلال دیگری، روشمند و موثر عمل کنیم. همچنین با اعتماد به توانایی مستدل اندیشی، خودمحوری و تعصب را از خود دور کنیم. در پایان این دوره میآموزیم که چگونه «یادداشتی انتقادی» بنویسم. از اینرو «مستدلاندیشی» علاوه بر کمکی که به طور کلی به بهبود کیفیت زندگی میکند کاربردهای ویژه برای دانشجویان، پژوهشگران، داوران مقالات علمی، مناظرهکنندگان و … دارد. برای مشاهده برنامه تفصیلی دوره اینجا کلیک کنید.
مقایسه دو دوره
مدرس دوره
حامد صفاییپور، دارای مدرک دکتری فلسفه علم از دانشگاه تربیت مدرس تهران، استاد مدعو در گروه فلسفه دانشکده علوم انسانی دانشگاه اصفهان و دورههای تربیت مربی «فلسفه برای کودکان» در پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی تهران است. وی مولف کتاب «تیزفکری، مهارت فهم و سنجش استدلال» و نویسنده چندین مقاله علمی-پژوهشی است. عمده فعالیتهای آموزشی او تا امروز فعالیت در زمینه آموزش فلسفه علم و روششناسی، همگانی کردن فلسفه، نگارش دانشگاهی و مهارتهای اندیشیدن بوده است.