×
کتاب تیزفکری؛ مهارت فهم و سنجش استدلال
این کتاب یک درسنامه استدلالورزی یا مهارت سبکسنگین کردن دلایل است. استدلالورزی سطحی نسبتا حرفهایتر از مهارتهایِ عامِ تفکر نقادانه است. این امر با استفاده از مثالها و تمرینهایی متنوع، در قالب شش فصل و سه گام اساسی در شناسایی، بازسازی و ارزیابی استدلال دنبال میشود. این کتاب توسط انتشارات پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی در مجموعه راهنمای مربیان فلسفه برای کودکان (جلد 12) منتشر شدهاست.
یکی از ویژگیهای این کتاب راهنمایی مستقیمِ مربیان و آموزگارانِ در تدریس مطالب کتاب است. این کار در سراسر کتاب با توضیح و بسط برخی عبارتها و آوردن مثالها و نکتههایی برای آموزگاران در کادرهای جداگانه، صورت گرفته است.
×
وَ نیز (طرح ویژه دانشآموزان علوم انسانی)
«ونیز» طرحی برای تقویت مهارتهای فکری دانشآموزان علوم انسانی در زمینۀ مهارتهای تفکر نقادانه و نگارش دانشگاهی و تفکر خلاق و پژوهشی است. دانشآموزان رشته علوم انسانی با انگیزۀ بسیار به این رشته میآیند اما غالبا، ساختار حافظهمحور و کنکورمحور آموزش و پرورش ما، از فرصت طلایی بهره کافی نمیبرد و زمینۀ مناسبی را برای رشد این دانشآموزان فراهم نمیکند. نبود این ساختار مهارتمحور و شتابدهنده در مسیر رشد متناسب با نیازهای دانشآموز علوم انسانی، به ما فرصت ایدهپردازی و مشکلگشایی میبخشد. «وَ نیز ...» فرصت همان ایدهپردازی و اندیشیدن به نیازهای اساسی و آیندهساز دانشآموزان علوم انسانی است.
×
کارگاه «من در مسیر»
تا به حال اینگونه پرسشها بر صفحۀ ذهنتان رژه رفتهاند؟ این کتاب را بخوانم یا آن کتاب؟ این کلاس را بروم یا آن کلاس؟ چند درصد از وقتم را صرف دیدوبازدید کنم؟ دوستان چه سهمی از وقت مرا دارند؟ خانواده یا دوستان؟! بیاموزم یا پژوهش کنم؟... چه سهمی از وقتم را به فعالیتهای اجتماعی اختصاص دهم؟ برای رشد بیشتر، چه کارها و برنامههایی را در اولویت قرار دهم؟
کارگاه «من در مسیر» حاصل تأملاتی شخصی در پی جستن پاسخ این پرسشهاست. شاید گامی رو به جلو و شاید تنها طرح هندسی و منظمتر مطالبی که هر یک از ما پیش از این میدانستهایم. در این کارگاه روش تعیین راهبردها و برنامهریزی کلان زندگی را با رویکردی دینی مطرح میکنیم.
×
مدیریت پرسشها در شناخت و انتخاب همسر
آیا تفکر نقادانه کاربردی در چگونگی شناخت و انتخاب همسر دارد؟ برگزاری دورۀ «مدیریت پرسشها در شناخت و انتخاب همسر» محصول تلاشی برای پاسخ به این پرسش است. اصلیترین زمینۀ اجتماعی که باعث شد من در این موضوع وارد شوم و چنین کارگاهی را طراحی، اجرا و تصویربرداری کنم، رواج بسیار و بیرویۀ آموزشهایی بود که در طبقهبندی معیارهای انتخاب همسر، غالبا، همۀ طیفها و سلیقههای اجتماعی را در نظر نمیگرفتند و دیگر با ارائۀ برخی پرسش و پاسخهای از پیش معلوم، در پی آموزش انتخاب صحیح بودند. در این میان، این دوره آموزشی از چگونگی پرسیدن و شناختن سخن میگوید و رشد فکری فرد انتخابگر را هدف قرار داده است. غالب شنوندگان این درسگفتار آن را بسیار راهگشا و کمککننده یافتهاند.
×
مستند یافتم؛ تجربۀ آموزش روش تحقیق
مستند «یافتم» روایتی از یک مسابقه و گردش علمی است. تلاشی برای معرفی «روش تحقیق کتابخانهای» در قالب برگزاری یک مسابقه هیجانی در میان دانشآموزان صفر کیلومتر علوم انسانی. مهمترین هدف این رویداد، آشنایی دانشآموزان با چیستی و چرایی آغاز تحقیق با مطالعه دانشنامهها یا دایرهالمعارفها است که گمان میکنم بیشتر ما دربارۀ چیستی این کتابها و نقش آن در فرآیند پژوهش، اطلاعات ناچیز و درستی نداریم. این رویداد با لطف خانم نازنین چیتساز در قالب مستند «یافتم» به مدت 22 دقیقه تدوین شد. آیا شما از اهمیت دانشنامهها باخبرید؟ آیا مایلید این مهارت را به نوجوانان و جوانان بیاموزید؟
×
کتاب تیزفکری؛ مهارت فهم و سنجش استدلال
×
قدیمی ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ، و با استفاده از طراحان گرافیک است، چاپگرها و متون بلکه روزنامه و مجله در ستون و سطرآنچنان که لازم است، و برای شرایط فعلی تکنولوژی مورد نیاز، و کاربردهای متنوع با هدف بهبود ابزارهای کاربردی می باشد، کتابهای زیادی در شصت و سه درصد گذشته حال و آینده، شناخت فراوان جامعه و متخصصان را می طلبد.