شعار (Tag-line) تیزفکری بر این پیش‌فرض استوار است که اندیشیدن نیازمند شجاعت است. چرا؟ دلیل این است که اندیشه‌ها و نحوۀ اندیشیدن هر یک از ما همچون شیوه ‌رفتار، زبان سخن گفتن و دیگر عادت‌های رفتاری در طول زندگی در اثر وراثت، محیط، تربیت و پاداش‌های اجتماعی شکل می‌یابد/ یافته است و بنابراین ترک عادت موجب مرض است! نقطه آغاز حرکت برای بازاندیشی در اندیشه‌ها غلبه بر اینرسی این حرکت با جسارت در اندیشیدن است.

دومین پیش‌فرض این است که ایجاد این جسارت به منظور بازاندیشی نیازمند یک تصمیم و اقدام اجتماعی است. ما به تنهایی نیروی چندانی برای تغییر و ساختن اندیشه‌های فردی و اجتماعی خود نداریم و اینجاست که «با هم ساختن» اهمیت می‌یابد.

«جسور باش، بیندیش» دعوت به اندیشیدن، با هم و برای هم است.

مخاطب ما همه افرادی هستند که به ارتقاء کیفیت زندگی از طریق آموزش باور دارند. همه افرادی که نیاز به آموزش مهارت‌های اندیشیدن را احساس کرده‌اند و در سر شوری برای ساختن شخصیتی پویا و اثربخش دارند و به جهت نگاه تخصصی برای پرداختن به نیاز هر گروه سنی و شغلی، مخاطبان ما در چهار گروه سازمان ها، کودک و نوجوان، دانشجویان و بزرگسال طبقه بندی می‌‎شوند.

آغاز رسمی فعالیت ما در زمینه آموزش مهارت‌های اندیشیدن برای بزرگسال و سازمان‌ها و دانشجویان از زمستان 1399 و برای کودک و نوجوان (تیزفکرک) از تابستان 1400 بوده است.

نشان (logo) تیزفکری ترجمان مهمترین فعالیت جاری تیزفکری در توسعه و آموزش جمعی مهارت‌های اندیشیدن است. به هم رسیدن صورت‌های چهارگانۀ متقارن و پیوستن تصاویر آن‌ها بر محور یک جرقه یا ستاره فکری مشترک. تصویری که بر ماهیت اجتماعی اندیشیدن تاکید می‌کند. نشان متحرک (logo-motion) تیزفکری به کمک رساندن این معنا آمده است.

 نشان تیزفکری اثر گرافیست گرامی مهرداد خاکزاد رنانی است.

نشان متحرک تیزفکری اثر انیمیتور گرامی امیر حسین نجیمی است.

نام: تیزفکری

نام رسمی: موسسه فرهنگی-هنری آموزش مهارت‌های اندیشیدن تیزفکری

دارای مجوز رسمی از وزارت فرهنگ و ارشاد؛ شماره ثبت:6359

با کسب نشان «شرکت خلاق» به زیست‌بوم فناوری و کارآفرینی شرکت پیوستیم.

تاریخ ثبت: 11/30/ 1399

دارای نماد اعتماد فعالیت الکترونیک از وزارت صنعت، معدن و تجارت

این واژه نخستین بار توسط دکتر حامد صفایی‌پور ابداع شده است. در زبان عربی معادل این واژه «حدِّت فکری» و در زبان انگلیسی معادل Smart Thinking است. ترجمه­ دیگر از این واژۀ هوشمندی است. تیزفکری در اصطلاح در اشاره به همه مهارت‌های اندیشیدن که بهبود کیفیت کارها و اثربخشی افراد کمک می­‌کند، به کار می‌رود.

حل­ ریشه­‌ای مسائل نیازمند «شناخت دقیق وضعیت موجود» و «خلاقیت در دستیابی به اثربخش‌­ترین راه‌حل» است. شناخت دقیق وضعیت موجود نیازمند مهارت­‌های ‌شناختی و فراشناختی است. تفکر نقادانه از جمله مهم‌ترین مهارت‌­های فراشناختی است که دربردارندۀ شماری از آمادگی‌­ها، دانش‌­ها و مهارت‌­هاست که توانایی شخص را در پرسش‌گری، استدلال‌­گری، تحلیل، تفسیر و ارزیابی اطلاعات ارتقاء می‌­دهد و اثر خود را بر کلیه مهارت­‌های گفت‌­وگو، مناظره، تصمیم‌­گیری، سخنوری، نگارش، مطالعه و پژوهش نشان می‌­دهد. «خلاقیت در دستیابی به اثربخش‌­ترین راه­‌حل‌­ها» نیز نیازمند مهارت ایده‌­پردازی و درک تفاوت نوآوری و خلاقیت است. «نوآوری» گاهی، صرفا بال و پر دادن به راه‌­حل­‌های موجود با ارتقاء کارکرد، زیبایی و سهولت است. «نوآوری» گاهی همان حل غیرریشه­‌ای مسائل است. همراهی مهارت تفکر نقادانه و تفکر خلاقانه مهم‌ترین بازوها در کسب مهارت حل مساله و توانایی در حل ریشه­‌ای مسائل است.

رویای تیزفکری جامعه‌ای با توانایی حل ریشه‌ای مسائل است؛ «جامعه» نه فرد، «حل ریشه­‌ای» نه سطحی، «مسئله» نه شبه‌مسئله. درک این تمایزها ساده نیست! ماموریت تیزفکری توسعه و آموزش مهارت‌های اندیشیدن در راستای تحقق این چشم‌انداز است. تلاش تیزفکری آموزش‌هایی مهارت‌محور، طبقه‌بندی‌شده و خاطره انگیز است. هدف تیزفکری تبدیل شدن به ممتازترین موسسه آموزش‌های مهارت‌های اندیشیدن در کشور و منطقه است. ما تلاش می‌کنیم سایه همۀ این حساسیت‌ها، در توجه به این اهداف در همۀ دوره‌ها و رویدادهای تیزفکری دیده شود.

 

همکاران ما در تیزفکری