دوره «کارآموزی پیشرفته» فلسفه برای کودکان
هزینه (تومان) | ثبتنام | |
کارآموزی پیشرفته برای دانشآموختگان دوره تربیت مربی در موسسه تیزفکری | 3،950،000 | زمان ثبت نام به پایان رسیده است |
کارآموزی پیشرفته برای دانشآموختگان دوره تربیت مربی در دیگر موسسات | 4،950،000 | زمان ثبت نام به پایان رسیده است |
مقدمه
یک مربی اندیشهورزی نیازمند مهارت درخوری در هدایت بحث و یادگیری دانشآموزان است. این مهارت خود در مهارت دیگری از قبیل توانایی شفافسازی مفاهیم، استدلالورزی و پرسشگری ریشه دارد؛ مهارتهایی که ابزارهایی فلسفی برای هدایت یک گفتوگوی ارزشمنداند.
او همچنین نیاز دارد محتوای فلسفی گفتوگوی دانشآموزان را تشخیص دهد و به آنها شکلی روشن بخشد تا بتواند با مقابل قراردادن استدلالهای موافق و مخالف زمینه پرورش فکری دانشآموزان را فراهم کند.
هدف این دوره، انجام تمرینهای متنوع در زمینه مهارتهای تسهیلگری در حلقه کندوکاو فلسفی با دانشآموزان است. ما این مهارتها را در قالبهای خلاق آموزشی تمرین میکنیم.
شرکت در این دوره به معلمان و مربیان آشنا با مفاهیم اولیه در زمینه دانشها و مهارتهای تسهیلگری برنامه فبک و مهارت تفکر نقادانه توصیه میشود.
برنامه مجازی دوره:
آشنایی و معرفی برنامه اجرایی دوره
اجرای یک حلقه نمادین و مرور مراحل آن
نمایش یک نمونه حلقه درس و گزارش تاملی مطلوب
اجرای حلقه سطح یک (موضوع از پیش معلوم/ اجرا داوطلبانه)
بحث و تحلیل بر اساس کاربرگ شماره یک (تمرکز بر تفکر نقادانه و مهارت پرسشگری)
در بخش پرسشگری این مهارتها تمرین میشود:
1. تشخیص پرسشهای فلسفی در متن یک گفتوگوی فبکی
2. صورتبندی پرسشها
3. طبقهبندی پرسشها
4. فهم دیدگاه هر پرسش
اجرای حلقه سطح دو(موضوع تصادفی/ اجرا داوطلبانه)
بحث و تحلیل بر اساس کاربرگ شماره دو (بررسی تفکر خلاقانه و مراقبتی، یافتن منابع فلسفی مرتبط، پیشخوانی فلسفی )
اجرای حلقه سطح سه (موضوع تصادفی/ اجرا تصافی)
بحث و تحلیل بر اساس کاربرگ شماره سه (مفهومسازی، تشخیص و ارزیابی استدلالها)
بررسی چالشهای حلقههای اجراشده خارج از کلاس
بررسی چند طرح درس و گزارشهای تاملی تسهیلگران
اجرای حلقه سطح چهار(موضوع تصادفی/ اجرا با روش تسهیلگری مسلسل (3 نفره) )
بحث و تحلیل بر اساس کاربرگ شماره چهار (ارزیابی حلقه از منظر مهارتهای تسهیلگری، تفکرهای چهارگانه و فلسفهورزی) مفهومسازی، تشخیص و ارزیابی استدلالها)
مناظره مکتوب در موضوع انتخابی
برنامه حضوری دوره:
اجرای حلقه تصادفی ( 4 نفر)
تحلیل و معرفی بازیهای یخشکن کلاس
پروژه (1) در طول دوره: اجرای دستکم دو حلقه با بچهها و ارائه حلقه درس و گزارش تاملی با استادیاری دکتر علیرضا دری
پروژه (2) پایانی: نگارش اعتقادنامه فلسفی با درنظر گرفتن دیدگاههای مخالف در موضوع انتخابی با استادیاری دکتر حامد صفاییپور
نکات اجرایی دوره:
- دوره به همراه ارزیابی پایانی خواهد یافت و افراد برگزیده در اولویت همکاری با شاخه کودک و نوجوان موسسه تیزفکری قرار خواهند گرفت.
- این همکاری (همکاری تسهیلگر و موسسه) در قالبهایی از قبیل تسهیلگری در دورههای موسسه پس از دوره کوتاه مدت دستیاری تسهیلگری، معرفی به مدارس و تولید محتوا خواهد بود.
- پشتیبانی و پاسخ به سوالات در طول دوره از طریق گروه تلگرام انجام خواهد شد.
استادان راهنمای دوره:
حامد صفاییپور
دکتری فلسفه علم
از دانشگاه تربیت مدرس تهران
قصد دارم تجارب پیشین خود در تدریس فلسفه و تدریس مهارتهای پرسشگری و استدلالورزی را با اهداف برنامه فلسفه برای کودکان و تواناییهای مورد نیاز معلمان پیوند بزنم.
علیرضا دری
دکتری فلسفه دین
از پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی تهران
تجربه شرکت در دورههای معتبر فلسفه برای کودکان ایران، تجربه چندین ساله در راهنمایی و مشاوره تسهیلگران برای اجرا به صورت حضوری و مجازی در مدارس و موسسات آموزشی، مهمترین پشتوانه من برای راهنمایی و ارتقاء مهارت تسهیلگران کارورزی پیشرفته تربیت مربی فبک است.
مرامنامه آموزشی:
از آنجایی که ما در طول ترم دائما در پیش میرویم به یاد داشته باشید که:
- یک دوره آموزشی هم مانند زندگی است؛ نفعی که ما از این تجریه میبریم بسته به تلاشی است که صرف آن میکنیم. آمادگی برای کلاس (کاملخوانی و کاملنویسی تعهدات به وقتش) مبنای یادگیری موثراست.
- وقتی ما با آمادگی مشارکت و طرح پرسشها به کلاس میآییم، ما محیط کلاس را متحول میکنیم و یادگیری تعاملی و فعال را ممکن میسازیم.
امروزه برای ما روشن است که یادگیری نتیجه یک تلاش جمعی است نه یک تلاش فردی، و اینکه هر یک از ما در فرآیند یادگیری، یک منبع برای دیگر افراد است. - مباحث ما ظرفیت تفسیرهای گوناگون دارد و این یعنی شما میتوانید در بسیاری از مواقع نظر متفاوتی داشته باشید و البته میتوانید به بسط مطالب مبتنی بر رویکرد و نظر شخصی خودتان کمک کنید.
- موضوع مهم این نیست که ما همه با هم موافق باشیم، بلکه این است که ما در پی آن هستیم که یکدیگر را با احترام و خلوصنیت ترغیب کنیم.
- یادگیری دوسویه و تعاملی تنها نیازمند آمادگی و خودنشان دادن نیست، بلکه نیازمند تعهد به شنیدن فعال است. شنیدن فعال یک مهارت ارتباطی است که در آن میتوانیم لحظه به لحظه ارتقاء بیابیم؛ در این
امر که تنها کلمات، نظرات و ایدهها را نشنویم، بلکه تجارب و آگاهیهای پشت این تجارب را ببینیم. - هنگامی که ما شنیدن فعال را تمرین میکنیم، ما صرفا بحث و گفتوگو را متوقف میکنیم و شروع به تیزکردن تمرکز خود میکنیم. ما ادراکات واگرا را شفاف میکنیم و فهم ژرفتری از منظرهای درتقابل
مییابیم. ما آیینهی شفافی میشویم تا آنچه را شنیدیم و پرسشهایی را که به منظور کسب امتیازدر لفافی مطرح کردهایم، منعکس میکنیم. بدین ترتیب ما ایدههای خود و دیگران را آزمون و پالایش میکنیم.